Nadat in het nieuws bekend werd dat de Albert Heijn diverse Deen Supermarkten had overgenomen, kwamen er wekelijks en soms zelfs dagelijks, vragen aan de kassa van de supermarkt en ook op het gemeentehuis: ‘Gaat ook onze Deen op ‘t Harde veranderen in een Albert Heijn?’

Heel lang bleef deze vraag onbeantwoord omdat er nog diverse procedures doorlopen moesten worden. Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) had haar verantwoordelijkheden. Maar de vraag; ‘Komt er een Albert Heijn op ‘t Harde?  Kan nu beantwoord worden met ‘ja’. Deen supermarkt zal 30 oktober haar deuren sluiten, dan volgt een grondige verbouwing/herinrichting en zal de Albert Heijn op 16 november om 16.00 uur haar deuren officieel openen.

Natuurlijk zullen de consumenten door AH goed geïnformeerd worden over de activiteiten die nodig zijn rondom deze werkzaamheden. Als wethouder economische zaken ben ik ontzettend blij met deze aanwinst voor ’t Harde. Ik denk dat dit echt een verbreding van het aanbod is en ervoor zal zorgen dat nog meer consumenten de weg zullen vinden naar winkelcentrum ‘t Harde.

De bouw van de laatste fase van het winkelcentrum zal starten in december van dit jaar, 18 appartementen, kantoorruimte, startende ondernemers en de bibliotheek die weer terugkeert in het centrum. Ook is het de bedoeling in deze laatste fase ruimte te bieden aan een lunchroom.

Iedereen weet dat het aantal winkels in ons land steeds verder afneemt. Ons werkritme, koopgedrag maar vooral de steeds verder groeiende webwinkels liggen hieraan ten grondslag. Daarom mogen wij super tevreden zijn met de afronding van dit winkelcentrum.

Komend jaar zullen de bouwactiviteiten gaan zorgen voor enige overlast, maar dat is gelukkig tijdelijk. Er wordt gewerkt aan een gezellig plein met rondom mogelijkheden tot winkelen, ontmoeten en verblijven.

Bron: Wethouder Wessel op loemedia.nl

Lees ook deze artikelen: