Het eerste jaar corona heeft onze samenleving aardig veranderd. Zo’n verandering zien ze ook bij de bieb: mensen lenen nu veel vaker digitale boeken: 35% meer dan het jaar daarvoor. Dat vertelde Diana Pater van de bibliotheek afgelopen woensdag in De Buurtgenoot Radio. Ze vertelde óók over een nieuwe app, over een Minecraft-challenge en over boeken luisteren in de auto.

Diana Pater houdt van afwisseling
Diana Pater uit Doornspijk is beleidsadviseur bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Ze houdt zich niet bezig met het uitlenen van boeken, maar zorgt ervoor dat de organisatie goed draait. En dus richt ze zich op marketing, analyseert ze de uitleencijfers en sluit ze een slim contract af voor de kopieermachine. En da’s nog maar een fractie van haar taken. We hoeven geen medelijden met haar te hebben, want ze zegt zelf: “Dat afwisselende maakt het voor mij juist zo leuk.”

Terugluisteren
Wat die nieuwe app allemaal kan, wiens idee het was, en dat de bieb al lang niet meer alleen over boeken gaat (ze gaan volop voor samen leren en elkaar ontmoeten) vertelde ze bevlogen in de uitzending. Je kunt het op de website van de LOE terugluisteren: https://loemedia.nl/programmas/gemist (Uitzending 14 april, vanaf de 28e minuut)

Website Bieb
Meer info vind je natuurlijk ook op de website van de Bibliotheek Noord-Veluwe:

Lees ook deze artikelen: