Buurtgenoot Cor van Werven is in het dagelijks leven mede-eigenaar van Van Werven Infra & Recycling, maar daarnaast is hij ook sportman in hart en nieren. Hij schrikt er dan ook niet voor terug om zich aan te sluiten bij Team Sameena. Daarmee wordt nu van hem verwacht dat hij op 19 juni 100 kilometer aan een stuk gaat rennen, van Leeuwarden naar Assen.

Hij ziet deze titanenklus zelf met vertrouwen tegemoet: ‘Ik heb het nog nooit eerder gedaan, maar ik denk dat het moet lukken. Afgelopen weekend heb ik nog 60 kilometer gelopen. De volgende dag had ik eigenlijk nergens spierpijn. Voor de 19e verwacht ik dan ook dat de eerste 75 kilometer goed moeten lukken, het laatste stuk zal op het tandvlees moeten.’

Cor loopt om daarmee sponsorgeld op te halen voor Sameena’s doel: geld inzamelen voor Tot Heil des Volks, een organisatie die vrouwen helpt om de gedwongen prostitutie uit te komen. Inmiddels heeft Cor ruim 9.000 euro opgehaald. Sameena – die zelf slachtoffer werd van vrouwenhandel, maar aan een nieuw leven kon beginnen – legt de lat, zélf zowel in kilometers, als in geld, nóg hoger. Haar plan is om in 10 dagen heel Nederland door te lopen, al met al een traject van 1.000 kilometer. Ze hoopt een euro per meter op te halen, een miljoen euro.

Wil je deze bijzondere sporters sponsoren en meehelpen in hun strijd tegen vrouwenhandel. Doe dan hier een donatie.

Interview met Cor op De Buurtgenoot terugluisteren?
Kijk op loemedia.nl/programmas/gemist en klik op de uitzending van De Buurtgenoot van 9 juni (interview begint op 31:45)

Lees ook deze artikelen: