Celliste Hanneke Rouw verzorgt binnenkort een aantal zomerconcerten op verschillende landgoederen in Overijssel en Gelderland, ondermeer op landgoed Schouwenburg in ’t Harde (op zondag 25 juli, om 14.30 en 16.00 uur). Hanneke speelt dan Suite III in C major van J.S. Bach. De cellosuites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello. De muziek is veeleisend en drukt veel emotie uit. De intimiteit en de sfeer van de stukken heeft ertoe geleid dat de suites tot de meest geliefde werken van Bach worden gerekend. Zij zijn bij voorbeeld ook gebruikt in films, voor moderne dans en – de bekendste delen – als ringtone voor de mobiele telefoon.

Tournee
De Zwolse Hanneke Rouw is op 8-jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Vorig seizoen is Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland op tournee geweest met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Russische pianistes Masha Galperina en Sofia Vasheruk.

Fonds Podiumkunsten
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de tijdelijke regeling Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten. Met de tijdelijke regeling Balkonscènes wil het Fonds op kleine schaal mogelijkheden creëren voor ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek die passen binnen de huidige beperkingen.

Sprankelend concert: een lichtpuntje in donkere dagen
Het is weer mogelijk om voor een klein publiek toch een concert te organiseren, een klein hoopvol begin. Juist in deze tijd zullen er mensen zijn die van een concert willen genieten, zo hoopt de organisatie. Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden. Dit kan via landgoedconcert@gmail.com. Per concert is er plaats voor maximaal 30 personen.
Het concert duurt ongeveer een half uur. Een toegangskaart kost 7,50 euro.

SONY DSC

Landgoed Schouwenburg
Huis Schouwenburg is een Historische Buitenplaats, gelegen tussen ’t Harde en Elburg. Het Huis dateert uit de 17e eeuw. In zijn lange geschiedenis is het vele malen verbouwd. De laatste ingrijpende restauratie is in 2012 voltooid. Sinds 2010 wordt de buitenplaats particulier bewoond en is niet opengesteld voor bezichtiging. Enkele malen per jaar kan het huis worden bezocht in het kader van kleinschalige evenementen. Meer informatie over het landgoed: Landgoed Schouwenburg

Lees ook deze artikelen: