Gisteren in de uitzending van De Buurtgenoot Radio: Cor Westerink, geboren en getogen Elburger én schipper op EB18. Maandag voer hij in z’n eentje op die oude botter op het Veluwemeer… Het is mooi weer, maar ook behoorlijk onstuimig. Dan ziet Cor voor zijn neus een piepklein bootje omslaan én zinken. Op die plek is het Veluwemeer bijna vijf meter diep. De opvarenden – twee al iets oudere mannen – liggen nu in het wilde, koude water. Zonder zwemvesten. Cor twijfelt niet en begint aan een spectaculaire reddingsoperatie. Beluister zijn eigen verslag.

Het interview begint met een kabbelende introductie, om te ontdekken wie Cor Westerink is. Na een minuut of 5 schakelen we door naar een reconstructie van wat er maandag gebeurde. Heel bijzonder verhaal.

Sjoel Elburg
Niet in de opname hierboven, maar óók in de uitzending was Tom Bergstra van Museum Sjoel Elburg. Over de nieuwe tentoonstelling Ceremoniële objecten van Jet Naftaniel-Joëls en Piet Cohen. Meer over die tentoonstelling kun je lezen op de website van Sjoel Elburg.

Lees ook deze artikelen: