Van de Poll Vastgoed – de projectontwikkelaar die de nieuwbouw van het centrum in ’t Harde verzorgt – lanceert deze week de website dorpsappartementen.nl. Daar prijkt nu deze artist impression van de nieuwbouw:

Op de begane grond komt de bibliotheek, een kantoor voor zendingsoranisatie GlobalRize en een lunchroom of restaurantje (is het idee). Op de twee verdiepingen daarboven komen dus 18 appartementen, elk met een woonoppervlakte van 60-70 m2. Op de website wordt niet vermeld of de nieuwbouw nog op schema ligt (eind 2022 gereed).

Huurprijzen veel hoger
Opmerkelijk is dat de huurprijzen veel hoger liggen dan in de aanvankelijke plannen uit 2012, getuige een krantenknipsel dat Restaurant Amuse eerder deze week op Twitter zette. Toen was het idee namelijk dat de huur van de appartementen maximaal €664,66 euro zou bedragen. In de jaren daarna was het overigens maar de vraag of deze nieuwbouw – de zogenaamde 3e fase – wel echt gerealiseerd zou kunnen worden. Enkele jaren geleden nam Van de Poll Vastgoed de ontwikkeling over. Deze ontwikkelaar wist de zaak uiteindelijk vlot te trekken. Duidelijk is nu dus wel dat de ooit geplande koopappartementen van de baan zijn en dat de huurappartementen fix duurder zijn en kennelijk bedoeld voor een ander publiek dan men in 2012 in gedachten had.

Belanghebbenden kunnen zich inschrijven op de genoemde website.

Bekijk hier de geplande indeling van de begane grond.

Lees ook deze artikelen: